ربات های توانبخشی
ربات توانبخشی با قابلیت حرکت هماهنگ پاهای بیماران می باشد و در نتیجه به بیماران کمک می کند تا تمرین توانبخشی را با استفاده از اسکلت بیرونی کامل کنند. الگوهای مختلف تمرین راه رفتن را می توان با تغییر الگوهای حرکتی یا استراتژی های کنترل اسکلت بیرونی در این نوع ربات شکل داد.
رباتهای توانبخشی اندام تحتانی از نوع استراکچرال می باشد که قابلیت انعطاف با آنتروپومتری اشخاص رادارد همچنین اجرای تمرین بدون صدمه به بدن و یا اعصا دیگر در این نوع ربات میسر می باشد.
در مکانیزم محرک سیم، سیم جایگزین محرک پا ها می باشد. مکانیسم محرک سیم دارای نسبت بار / وزن ، نسبت سرعت / دقت می باشد و در فضای داخلی و یا فضا های کوچک قابل استفاده می باشد. این مدل ربات سیمی دارای مزایای منحصر بفردی می باشد که می توان با کشکش مختلف سیم نیرو های مختلفی را ایجاد نمود.
ماژول سیم ها به صورت دو سیم و یا چهار سیم می تواند باشد. کشش سیم ها قابل تظیم و متناسب با میزان نیروی مصرفی پا ها در نظر گرفته می شود لذا می توان به صورت ماژولار، ربات را برای طیف وسیعی از بیماران تنظیم نمود.
الف: طراحی محصول بر مبنای الگو برداری از تولید محصولات نمونه خارجی صورت گرفته است. طراحی استراکچر با مفروضات زیر صورت برنامه ریزی شده است.
- استفاده از دستگاه درداخل ساختمان ها و حتی اطاق های کوچک به نحوی که ناتوان های جسمی که از ناحیه پا صدمه دیده اند بتوانند به منظور جلوگیری از آتروفی شدن پا ها از این دستگاه استفاده نمایند.
- قابلیت باز شدن و بسته شدن دستگاه (مونتاژ و دمونتاژ)
- سبک بودن دستگاه با توجه به اینکه در داخل ساختمان می بایستی استفاده شود.
- امکان استفاده از سیستم های رباتیک برای حرکت دادن پا ها، برای اشخاصی که قدرت حرکت پا را ندارند.
- سیستم هوشمند قطع خودکار دستگاه
- قابلیت تنظیم ارتفاع برای اشخاص با آنتروپومتری متفاوت
- قابلیت استفاده از مانیتور و دستگاه دوربین های با سرعت تصویر برداری بالا
- قابلیت استفاده در سیستم های آنالیز گیت و بررسی حرکت پاها
این استراکچر می تواند قابلیتهای زیادی را در خود ایجاد نماید. طراحان این نوع دستگاه میتوانند با در نظر گرفتن شرایط بیماران قابلیتهای زیر را به ربات اضافه نمایید.
برای دریافت اطلاعات هندسی ربات تعلیق وزن تماس بفرمایید.
- قابلیت کنترل حرکت پا ها، و بررسی و آنالیز مهندسی رفتار حرکتی در زمان های مختلف از مزایای سطح فنآوری این دستگاه می باشد. سیم های کششی می تواند با سنسور های حرکتی فرمان به سامانه نرم افزاری هوشمند بدهد که شخص بدون تحمل فشار و یا خسارتی نسبت به بهبودی خود پیشرفت حاصل نماید و این پیشرفت را در دراز مدت توسط کارشناس مربوطه بروی منحنی بررسی نماید.
- دقت و حساسیت این دستگاه، برای رفتار حرکتی بیمار بروی دستگاه قابل کنترل می باشد و از اهمیت خاصی برخورداراست. دوربین های با سرعت بالا، می تواند کلیه المان های پای بیمار را در هر لحظه ثبت نماید و ثبت این اطلاعات دقت بسیار بالایی در پردازش رفتار حرکتی دارد.
- حساسیت بالا در طراحی کالا به سبب آنالیز حرکت بسیار مهم می باشد. اطلاعات بهبودی بیمار در روز های مختلف برای برنامه ریزی و طرح ریزی سرعت حرکت و میزان فشار سیم ها بسیار اهمیت دارد. لذا محل قرار گیری دوربین ها، سنسور ها، مارکر ها بروی پا و همچنین مدل حرکت بیمار، سرعت حرکت تردمیل، فشار کشش سیم ها تابعی از یکدیگر هستند که می بایستی در سیستم نرم افزار دستگاه پردازش گردند.
- یکپارچه سازی مجموعه شامل حرکت تردمیل، کشش سیم ها، تصویر برداری دوربین ها، حرکت پاهای بیمار و سرعت حرکت پارامتر های بیشماری را ایجاد می کند که می بایستی این پارامترهای در کنار یکدیگر مناسب عمل نمایند. تمامی این موارد باعث ایجاد یک رفتار حرکتی می شود که این رفتار حرکتی شناسایی شده و خروجی به صورت اعداد روی منحنی شکل می گیرد. اعداد بدست آمده از روی منحنی، ورودی دستگاه برای حرکت اعم از فشار سیم ها، سرعت تردمیل و بیمار می شود.
- پردازش داده ها در این دستگاه بسیار حائز اهمیت است. داده هایی که توسط دوربین ها از حرکت نیمه پایین بدن بیمار ثبت می کند می تواند در هر لحظه شامل ۱۰۰ فریم باشد. مارکرها در هر ثانیه موقعیت پای بیمار را ثبت می کنند. حجم اطلاعات وسیعی در لحظه توسط دوربین ها از محل قرار گیری مارکر ها و در نهایت موقعیت حرکتی پای بیمار ثبت می شود. ثبت این اطلاعات می بایستی در برنامه نویسی مشخص پردازش شود. پردازش اطلاعات بسیار حیاتی است. این اطلاعات در بازه زمانی یک ماه می تواند بهبودی بیمار را مشخص نماید. همچنین ورودی اطلاعات برای افزایش سطح بهبودی با تنظیم ربات های سیمی دستگاه باشد.
- میزان پردازش داده ها و هوشمندی اطلاعات ورودی و خروجی سیستم توسط نرم افزار صورت می گیرد. توانمندی یادگیری ( از جمله یادگیری نظارتی، غیر نظارتی، تقویتی و …) توسط بیمار در این دستگاه قابل کنترل میباشد. بیمار می تواند با فرامینی که دوربین ها ایجاد می کنند یادگیری سریعتری داشته باشدو همچنین کنترل نظارتی بروی اندام تحتانی خود برقرار کند. این امر سبب ایجاد سرعت در یادگیری و تقویت حرکتی می شود.
- میزان پیچیدگی این دستگاه از نقطه کاربری بسیار مهم است. اطلاعات خروجی دستگاه می تواند به عنوان ورودی حرکتی قرار گیرد. استاندارد های پزشکی در این کاربری با این دستگاه می بایستی رعایت شود. پایش اطلاعات برای فیزیو تراپیست از طریق دوربین ها صورت می گیرد و اطلاعات ثبت شده دوربین ها باید به درستی پایش شود.
- این طرح با الگو برداری از طرح های مشابه خارجی صورت گرفته است که علاوه بر عملکرد مشابه، دارای توانمندی های مضاعف نیز می باشد. مدل سازی سه بعدی در داخل نرم افزار صورت گرفته است و شبیه سازی و آنالیز مهندسی نیز صورت گرفته است.
- شبیه سازی عملکردی سیستم وشبیه سازی عملکرد مکانیزم های دستگاه نیز در نرم افزار صورت گرفته است.
- پردازش داده ها توسط نرم افزار صورت گیرد. اطلاعات رفتاری وحرکتی نیمه تحتانی بیمار توسط دوربین های سرعت بالا ثبت می شود و پردازش این اطلاعات به نحوی صورت می گیرد که منحنی حرکتی بیمار به صورت داده ریاضی شکل می گیرد. از روی منحنی های ریاضی بدست آمده میزان حرکت آتی بیمار، وضعیت بهبودی، فرمان حرکتی و… برای دستگاه فراهم میشود. فیزیو تراپ با در دست داشتن اطلاعات فوق می تواند برنامه حرکتی مناسبی را برای بیمار طراحی کند.
- کلیه فرایند تولید مجموعه مبتنی بر دستورالعمل های کیفی می باشد. دستورالعمل فرایند تولید، شامل دستورالعمل کیفی، دستورالعمل ردیابی محصول، دستورالعمل تست ها، فرمهای کیفی، فلوچارت فرایند تولید، دستور العمل ورود و خروج و ثبت و…. برای تولید محصول تدوین گردیده است.