انقلاب صنعتی سوم در سال ۱۹۶۰ با اختراع کامپیوتر و دیجیتال شروع شد و در همان سال Main Frame و نیمه هادی ها شکل گرفتند و بعد از آن کامپیوترهای شخصی اختراع شد (۱۹۷۰-۱۹۸۰) و پیامد آن نیز اختراع اینترنت (۱۹۹۰) سبب شد افکار انسان ها نیز با یکدیگر به مشارکت گذاشته شود.
اختراع کامپیوتر و انقلاب صنعتی ۳ شاید برای ما کمی ملموس تر باشد. حضور کامپیوترها در شرکت ها و ادارات و سپس در خانه های مردم، سبب شد کسب و کارهای جدیدی شکل گیرد.
کامپیوتر توانست روز به روز کوچکتر شود (رشد تکنولوژی و الکترونیک) و در وسایل برقی قرار گیرد. لذا وسایل برقی توانستند بسیاری از کارهایی که انسان ها با این وسایل انجام میدادند را انجام دهند
بنابراین ربات های صنعتی در صنایع مختلف تولیدی، پزشکی، خودرو، معادن، ساختمانی و غیره وارد عرصه تولید و صنعت گردید. رباتها با استفاده از کامپیوتر و برنامه ای که روی آنها نصب شده بود توانستند کارهایی را که تا قبل از آن انسان ها قادر به انجام آنها نبودند را انجام دهند.
کار در محیط های آلوده، کار در مکان های غیرقابل دسترس، کارهای بسیار ظریف، فعالیت های مستمر و غیره توسط ربات ها انجام میشد.همچنین به دلیل یکنواختی در انجام کارها، سطح کیفی تولید بسیار افزایش پیدا کرد و کارخانجات در این زمان پیگیر رباتیک کردن فعالیت های خود شدند به نحوی که طولی نکشید تا کارخانجات تمام رباتیک جایگزین انسان و نیروی کارگری شدند.
ربات ها در کلیه فعالیت های تولیدی و خدماتی از جمله پزشکی (بهترین نمونه آن ربات داووینچی است) ساز اول را کوک کردند.
حضور ربات ها باعث تغییر شکل کارخانجات و منابع انسانی آن ها شد. تجهیزات پزشکی مدل های طبابت را تغییر داده و علومی مانند مهندسی پزشکی را شکل داد. در حوزه های راه و ساختمان نیز محاسبات کامپیوتری بشر را مجهز به ساخت ، پل ها، تونل ها و مسیرهای خاص و ساختمان ها ی سربه فلک کشیده کرد.
در علوم دانشگاهی نیز کلیه محاسبات عددی و ریاضی با کامپیوترها صورت گرفت و به سرعت برنامه نویسی ها ی کامپیوتری شکل گرفتند. کامپیوترها جایگزین اغلب تجهیزات شده و خیلی از مشاغل را تغییر دادند. در این میان حضور اینترنت و ساخت بردهای الکترونیکی و سنسورهای ارزان قیمت و کوچک توانست شکل کامپیوترها را نیز تغییر داده و داخل هر وسیله الکترونیکی یک برد کامپیوتری و نرم افزار تعبیه گردید. امروزه اغلب وسیله های برقی مجهز به بردهای کامپیوتری است که کاربری آن ها را فراتر از حد تصور می کندد بطوریکه انسان ها با دست نمی توانند با همان دقت و سرعت کار کنند.