سوالات متداول
چگونه ویلچر مناسب خودم رو پیدا کنم ؟
آیا ویلچر، عصا و... مشمول کمک هزینه بیمار میشود ؟
طبق قوانین تامین اجتماعی، ویلچر،عصا و انواع ارتز و پروتز شامل وسایل کمک پزشکی میشوند و درصورت خرید، بخشی از هزینه آن بر عهده سازمان تامین اجتماعی برای مشمولان بیمه تامین اجتماعی میباشد. برای دریافت این کمک هزینه کافی است نسخه پزشک، فاکتور خرید و مدارک تشخیص و نوع درمان کاربر این وسایل در قسمت حمایت های کوتاه مدت در سامانه بیمه شدگان تامین اجتماعی ارائه دهید. فراموش نکنید همه این مدارک باید به نام بیمار و منطبق با تاریخ نسخه پزشک و مدارک باشد.
طول عمر ویلچر چقدر است ؟
سازندگان ویلچر طبق قوانین تولید موظف هستند ویلچری بسازند که به طور متوسط پنج سال دوام داشته باشد اما وضعیت جسمی کاربر، سبک زندگی و شرایط محیط استفاده، تعداد کاربر ها و … این زمان را کمتر یا بیشتر کند.
آیا میتوانم ویلچر قسطی بخرم ؟
ویلچر ایرانی بخرم یا ایرانی ؟
انتخاب ویلچر خارجی یا ایرانی در درجه اول وابسته به سلیقه کاربر میباشد که کدام ویلچر را میپسندد یا به آن اعتماد دارد. و در مرحله بعد مهم این است که کدام ویلچر منطبق با نیاز های کاربر است و بهره وری بیشتری دارد. اما در کنار دلایل ذکر شده توجه به این نکته نیز ضروری است که ویلچر های تولید داخل، در صورت داشتن تاییدیه اداره کل تجهیزات پزشکی، دارای گارانتی و امکان تعویض قطعات هستند که در مقایسه با ویلچر های خارجی این موضوع یک ویژگی قدرتمند محسوب میشود.
یک فرد دارای معلولیت به غیر از ویلچر به چه وسایلی نیاز دارد ؟
با توجه به سبک زندگی یک فرد ویلچری نسبت به سایر افراد، لازم است بدانیم چه ابزار هایی میتوانند به تسهیل شرایط وی کمک کنند. به جهت حفظ بهداشت و سلامت توصیه میشود ویلچر داخل منزل با بیرون متفاوت باشد. معمولا بهتر استویلچر های با چرخ توپر و ابعاد متناسب با چهارچوب در ها باری داخل منزل انتخاب شوند. همچنین وجود یک ویلچر حمامی نه تنها شرایط استحمام و استفاده از سرویس بهداشتی را راحتتر میکند بلکه بدلیل رطوبت بالای حمام، ویلچر حمامی مقاومت و عمر بیشتری در تماس با آب دارد.
اگر کاربر ویلچر قادر است ورن خود را روی پاهای خود اعمال کند داشتن عصا یا واکر یا رولیتور میتواند ابزار مطمئنی باشد تا کاربر باکمک آنها راه رفتن واعمال وزن بر روی پاهای خود را به صورت روزمره حفظ کند و از احتمال بروز پوکی استخوان جلوگیری شود.
در صورتی که که کاربر ویلچر جهت جابهجایی از روی تخت به روی ویلچر و یا برروی توالت فرنگی نیاز به کمک ازاد دیگری دارد، بالابر های حمل بیمار دستیار های مکانیکی و الکتریکی مناسبی برای کمک به این شرایط محسوب میشوند. رمپ های اکسترنال، هولدر نگهدارنده ویلچر بر روی سقف ماشین، تشکچه های بادی اکسترنال و … همگی ابزاری هستند که با مشاوره پزشک کیفیت زندگی کاربر را ارتقاء میدهند.